Ominaisuudet

Materiaalina lampaannahka on matossa erinomainen. Se soveltuu nimenomaan käytettäväksi, eikä vain ihasteltavaksi, pitkäaikaisen kestävyytensä ansiosta. Nahka on matossa kaksinkerroin ja koska karva on kasvanut nahkaan kiinni, se ei irtoa, kovassakaan kulutuksessa. Lapsiperheeseen tai eläinrakkaaseen kotiin se soveltuu mainiosti likaahylkivän ominaisuutensa ansiosta. Lampaannahassa oleva luonnonrasva suojaa likaantumiselta ja kevyt harjaus pakkaslumella riittääkin puhdistamaan maton. Nahan käsittelystä johtuen maton voi myös normaalisti vesipestä, ja helppohoitoisuudesta kertoo paljon se, että asiakkaat kyselevät pesuohjeita vasta 15 vuoden käytön jälkeen.

Matto sopii myös allergikon kotiin. Karva sinänsä ei aiheuta allergisia reaktioita, vaan nahan hilse ja hilsettähän on vain elävässä eläimessä. Myös pölylle allergiset ihmiset ovat todenneet turkismaton hyväksi, koska se on luonnontuote, eikä siinä näin ollen ole staattista sähköä kuten keinoaineissa, joka vetäisi pölyä puoleensa.

Turkismattoateljee Halla-aho Ky on valmistanut yksilöllisiä turkismattoja jo 70-luvun puolivälistä lähtien. Aidosta lampaannahasta käsinkudotut matot pohjautuvat patentoituun työmenetelmään. Mallisuojattu mattomallisto on lyönyt läpi luonnonläheisyydellään, rauhallisuudellaan ja tyylikkyydellään. Lapin luonto on ollut inspiraation lähteenä useissa malleissa, joista nimetkin kertovat: Tunturinruska, Revontuli, Kuunsilta...

Yritystoiminnan perusajatuksena on, että messuilla tehdään tuotetta tunnetuksi ja luodaan asiakaskontaktit. Liikkeistä mattoja ei ole mahdollista hankkia, vaan tuotetta myydään suoraan valmistajalta asiakkaille ja näin ollen hintakin pysyy kohtuullisena. Palvelun taso on korkea; esittelijän saa pyydettäessä veloituksetta kotiinsa suunnittelemaan muuhun sisustukseen sopivan maton mittatilaustyönä, asiakkaiden omia toiveita kunnioittaen.